Kapalı olan perdesini açtı ve dağınık olan odasını toparlamaya başladı Gözde. Kitaplığı, masası, dolabı… Artık her yer tertemizdi. O temiz kokuyu içine çekti.
“Ohh… Tertemiz! Hazırım.” dedi. “Artık hazırım.” Peki, ama neye hazırdı?
Masaya oturup çiçekli defterini açtı. Hemen güzel bir kalem seçti. Kalem önemliydi sonuçta… Ve o meşhur başlığını attı; "Yeni Yıl Hedeflerim."
"Eveeet, nerden başlasam acaba?" Heyecanla yazmaya başladı.
1. On kilo vermeliyim. Artık sağlıklı beslenmem lazım. Şeker yokkk!
2. Spora başlamalıyım. Her gün on bin adım!
3. Para biriktirmeliyim!
Koca bir yıl nasıl geçti? Ne için uğraştı? Ne ile meşguldü? Ne için debelendi? Anı mı kurtarmaya çalıştı ya da neyi neden yaptığının gerçekten farkında mıydı? Bir insanın hedefi olduğu sürece hayatının anlamı vardı aslında. Onu gerçekten mutlu edecek, başarılı kılacak hayalleri…
Her yıl aynı şeyi tekrarlamasına rağmen, iş yerinde de evde de değişen pek bir şey olmamıştı. Tekrar bir düşünce sardı... "Bugün yapamadığımı, yarın yeni bir yıl başladığı için yapabilir mi oluyorum?"
Bugünden yarına çok büyük bir değişiklik olmuyordu ama bir sene farklılıkları görmek için yeterli bir süreydi. İnsanlarda bir şeylere başlamak için hep yılbaşını, pazartesi gününü, sabah olmasını bekleme eğiliminde oluyordu. Pazartesi gelince de başlayamıyordu, sabah olunca da… Oysa insanın hedefine ulaşması, karar almanın akabinde hemen harekete geçmesiyle mümkündü. İnsan, her sene başında hedeflerini yazıp dururdu ama sene sonunda sonuç değerlendirmesi yapmak, hiç aklına gelmezdi. Bunu yapmayınca da her sene hedef listesi aynı kalırdı. Halbuki önemli olan mutlaka bir önceki yaşadıklarından olumlu veya olumsuz çıkarımlar yapabilmesiydi.
Yeni bir yıl geldi… İsmi 2025… Yeni olmasının verdiği heyecan ve motivasyonla yakalanan modu ne kadar koruyabilirdi insan? Mesela daha şubat gelmeden eskiyor muydu hedefleri?
Peki, nasıl sadık kalınır hedefe? Bu modu korumanın bir yolu yok mu?

Evet elbette vardı, gerçeğin yöntemleri! Uyguladıkça herkes için olumlu sonuç veren, emin ve güvenilir yöntemler. Peki insanın hedefleri ne kadar gerçekçi? Ve tabii ki de hedefleri için ne kadar fazla sebepleri var? İnsanın ne kadar sebebi çoksa o kadar modu yüksek olur ve kolay vazgeçemez hedeflerinden…
Doğru ya, hedef koyuyorsa, nedenleriyle örmesi lazım onları. Nasıl ile de süslemesi…
Yeniden yazmaya başladı hedeflerini Gözde,
Ve devam etti…
Nedenlerini, nasıllarını ekleyerek…
Hedefini belirleyip doğru sebepler oluşturmak ne kıymetli.. Hedefini belirleyip ve harekete geç:) kaleminize sağlık
YanıtlaSilyazmak, somutta ki ilk adım...Kaleminize sağlık
YanıtlaSilYazıyı okuyunca bi silkelendim. İnsanın hedeflerini geçmişte yaptıklarından ders çıkartarak deneyime dönüştürmesi, hedefini belirlerken yol haritası yapmasına sebep oluyor. 🌷Emeğinize sağlık
YanıtlaSilHedef koymak güzel... Bir de sonuç değerlendirmesi yapalım
YanıtlaSilEmeğinize sağlık 🍁
Çok kıymetli güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık hocam 🌸
YanıtlaSilRABBimiz dünümüze göre iyi olabilmeyi nasip etsin inşALLAH
YanıtlaSil...peki isteklerin ne kadar gerçekçi? Kaleminize sağlık..
YanıtlaSilUygulanabilir gerçekçi hedefler alabilenlerden olmak ümidiyle :)...elinize sağlık... 🎈
YanıtlaSilHedef için ne kadar çok sebebimiz varsa o kadar motivasyonumuz oluyor gerçekten de. Gerçek hedefler, başarıya götüren hedefler için sebeplerimizi artırabiliriz inşallah...
YanıtlaSilTesekkurler
YanıtlaSilÇok kıymetli bir yazı olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilHedeflerimiz için sebeplerimizi arttırmamız, hedeflere bağlılığımızın da artması demek. İnşALLAH hedeflerimiz doğru hayat amacımıza yönelik olur ve sebeplerimiz de tutunabileceğimiz kadar bol... Emeğinize, yüreğinize, kaleminize sağlık hocam.
YanıtlaSilSebepleri kız ne kadar çoksa hedefimize o kadar sağlam adımlarla iletmiş oluruz...
YanıtlaSilTeşekkürler 🍃
Yapabilirsin gözde:) Kaleminize sağlık 🌸
YanıtlaSil